Eliminar pintades: 13.000 euros més

tag

Les pintades i grafits no tenen aturador a Malgrat de Mar, així com aquells que les rebutgen i la insistència en fer-les desaparèixer dels espais públics. En aquest sentit, el consistori malgratenc posarà en marxa l’enèsima campanya de neteja per eliminar aquelles que embruten principalment façanes, mobiliari i equipaments municipals. El govern local ha destinat poc més de 13.000 euros per fer-ho realitat. Els diners serviran per pagar els serveis d’una empresa que s’encarregarà de netejar els espais del municipi més afectats per les pintades. El parc de Can Campassol, el Passeig de Mar, l’ascensor inclinat i la biblioteca La Cooperativa en són alguns.

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, ha subratllat que la solució a aquesta problemàtica passa -entre d’altres aspectes- per la conscienciació ciutadana. “Una vegada estigui la societat conscienciada que hi ha pintades o grafits que fan mal als ulls, els autors se n’adonaran que les pintades només es poden fer en espais habilitats. En cap cas en llocs públics o privats sense autorització. Mentrestant no es pot permetre que ho facin a qualsevol lloc”, ha assenyalat.