Més gossos a Malgrat de Mar

pexels-photo-998254

Aquest 2018, la població de gossos a Malgrat de Mar ha augmentat en 1.122. Es tracta d’una seixantena més respecte l’any anterior, segons dades dels cens municipal facilitades pel consistori.
D’altra banda, en el que portem d’any s’han trobat 16 gossos abandonats i que no han estat recollits pels seus propietaris. El passat 2017 se’n van comptabilitzar un total de 35.
Aquestes xifres no inclouen aquells gossos que s’han perdut o escapat. Tampoc s’hi fan constar els gossos que han canviat de població o els que han mort, ja que els amos no han notificat -en molts casos- ambdues circumstàncies.

Des de Salut Pública s’ha volgut recordar la responsabilitat que suposa tenir un gos. “Forma part de la família i cal cuidar-lo. No és una joguina. En cas de no poder-se’n fer càrrec perquè les circumstancies de la vida han canviat, que el donin en adopció a una nova família que pugui cuidar-lo”, ha indicat el regidor Jofre Serret, responsable de l’àrea.

Des de fa uns anys, tenir els animals de companyia degudament identificats és obligatori a Catalunya. Se’ls ha de posar un xip, que en cas de no portar-lo pot comportar multes d’entre 100 i 400 euros per als seus propietaris. Tot i la mesura, moltes persones encara continuen sense censar els seus animals. Un fet que dificulta recuperar-los si es perden i esbrinar a qui pertanyen si s’abandonen.

Anuncis