La remodelació del Passeig Marítim s’escalfa

passeig malgrat Veïnes i veïns del Passeig Marítim de Malgrat de Mar exigeixen un “gran consens” ciutadà per tirar endavant la reforma de la zona. Aquest grup veïnal refusa el que considera una decisió unilateral presa pel govern local, així com les “polítiques neoliberals o especulatives”, el malbaratament dels recursos dels ciutadans “amb accions no contrastades ni consensuades, ni tampoc pactades ni participades”.
La plataforma de veïns també reclama al consistori que cerqui recursos econòmics per evitar les contribucions especials que hauran de pagar els afectats per la remodelació de Passeig Marítim.
Des del govern municipal s’hauria manifestat la voluntat d’iniciar un torn de converses amb els reclamants. Al llarg del mes setembre es produiria la trobada, segons ha assegurat la plataforma veïnal.

Les obres costaran aproximadament uns 8.370.000 d’euros. El 70% d’aquests diners els posarà el consistori. El 30% restant anirà a càrrec dels propietaris de finques a la zona. Segons la previsió inicial, els treballs començaran el mes de novembre i s’executaran en dues fases per no entorpir la temporada turística. Fins el març de 2019 se’n reformaria una primera meitat i la resta de l’obra es posposaria i finalitzaria l’hivern de 2020.

Aprovació polèmica

El passat mes de juny es va aprovar de manera definitiva el projecte de remodelació del Passeig Marítim. Una aprovació envoltada de polèmica, bàsicament per les formes adoptades durant el ple per alguns dels presents a la sala. Aquests, incitats des de l’oposició, es van dedicar a increpar els membres del govern. Agents de la policia van haver d’intervenir per evitar que es produïssin mals majors.
Finalment, el projecte es va aprovar amb els vots favorables dels partits al govern i l’abstenció dels grups a l’oposició.