Camins que no convencen

La idea d’implantar camins escolars a Malgrat de Mar no acaba de quallar entre algunes famílies. Diversos aspectes relacionats amb la iniciativa els fa témer que aquesta no funcioni. En matèria de seguretat, la poca visibilitat en alguns dels trams, la falta de senyalització o espais buits on els cotxes hi podran aparcar són qüestions que les famílies posen damunt la taula. A més, apunten que el tancament de carrers per impedir als pares arribar amb cotxe a l’escola causarà embussos de manera continuada. També es pregunten quina mesura s’adoptarà en cas de pluja.
L’horari de què disposen molts pares per portar els seus fills a l’escola és una altra de les qüestions que els afectats han posat de manifest. Diuen que el temps que tenen per fer-ho és molt limitat i provocarà que arribin tard a la feina.
A aquestes queixes s’hi han d’afegir les que han expressat veïns dels carrers que romandran tancats durant l’horari d’entrada i sortida a les escoles. Propietaris amb garatge es veuran amb dificultats i impediments per retirar o entrar el seu cotxe mentre s’apliqui la mesura.
Tot plegat, fa que molts posin en tela de judici els camins escolars a Malgrat de Mar, que han d’entrar en funcionament a partir del pròxim mes de setembre.

El desplegament del projecte dels camins escolars ha de facilitar a la mainada el trajecte diari fins a l’escola. Un recorregut que les nenes i nens podran fer a peu o amb bicicleta amb total seguretat. Els trajectes estaran indicats amb pintura viària de color vermell i transcorren de manera paral·lela a la vorera. En alguns punts s’hi ha col·locat pivots per impedir que els vehicles hi aparquin.

A l’inici del curs escolar, alumnes i famílies rebran díptics informatius on s’hi especificarà el funcionament i objectiu dels camins escolars.

Anuncis