Els parcs infantils brutegen

caques parc Burilles de cigar, embolcalls de paquets de patates, ampolles d’aigua i de cervesa, llaunes de refrescos, mocadors de paper… Deixalles de tot tipus campen amb total impunitat pels parcs infantils de Malgrat de Mar. Un problema enquistat en el temps i que treu de polleguera a moltes mares i pares, que han de fer mans i mànigues a l’hora de triar l’espai públic on porten la mainada a esbargir-se una estona.

Amb la finalització dels casals d’estiu i l’arribada d’una condició meteorològica més propícia, als parcs infantils hi han tornat a proliferar les nenes i nens acompanyats de les seves famílies. Aquest fet ha comportat el retrobament de molts amb l’estat dels espais d’oci per a la mainada. Tal i com és habitual en aquests casos, les crítiques no hi han faltat: “els parcs estan molt bruts” o “no hi passen a netejar mai” són les expressions més emprades i recurrents entre el col·lectiu de mares. També s’alcen veus reiterant demandes com la millora del servei de neteja i sancions econòmiques contundents i exemplars als incívics, que al capdavall són els causants de bona part del problema.

Una altra de les problemàtiques amb els parcs infantils és la que generen alguns amos de gossos, ja que sovint els utilitzen com a zona on les seves mascotes hi puguin defecar i orinar. N’hi ha que diàriament, convertint-se en tota una rutina. A aquesta pràctica cal afegir-hi la brutícia que produeixen les plagues de coloms i altres espècies animals instal·lades perpètuament als parcs.

Des del consistori malgratenc s’ha sortit al pas de les queixes assegurant que es demanarà a l’empresa encarregada que intensifiqui el servei de neteja dels parcs infantils.