Un projecte, dues posicions

Passeig Marítim Malgrat La plataforma de veïns afectats per la reforma del Passeig Marítim i el govern quadripartit mantenen posicions diferents pel que fa al projecte de remodelació de la zona turística.
Mentre per una banda els veïns reclamen un consens majoritari que inclogui també l’opinió dels ciutadans i no només el polític, el govern municipal ratifica que el procés per tirar-lo endavant ha estat àmpliament participat i millorat entre totes les parts implicades des dels seus inicis. Precisament, en aquesta darrera línia s’ha expressat la regidora Neus Serra. “A l’equip de govern se’l pot acusar de moltes coses però no de falta de consens en aquest projecte, ja que s’hi està treballant des del mandat passat i té amb un ampli consens tant polític com del poble”, ha subratllat.
La portaveu del govern també ha assenyalat que ambdues parts coincideixen en la necessitat de reformar el passeig. El fet, però, d’intentar a aquestes alçades incorporar canvis tècnics concrets es troba “fora de temps”, ja que el projecte de remodelació ha passat pràcticament tots els tràmits administratius corresponents. Tot i això, Serra considera que hi ha la possibilitat de millorar-ne alguns aspectes. “Poden anar sorgint sobre la marxa i no estem tancats a canviar”, ha indicat la regidora.

Una altra de les qüestions controvertides és la relacionada amb les contribucions especials. La plataforma veïnal reclama una subvenció que permeti rebaixar el cost del projecte. En aquest aspecte, Neus Serra ha recordat les dues esmenes presentades als pressupostos generals de l’estat espanyol i que van ser “tombades”. També “s’ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Barcelona i una altra que es troba en fase d’estudi”, ha afegit. “Encara que s’aconsegueixi una subvenció, les contribucions s’aplicarien igual”, ha matisat la portaveu del govern municipal.

Aquest passat dimecres, la plataforma veïnal i el govern es van reunir per llimar diferències. Durant la trobada es van tractar les demandes plantejades pels afectats per la reforma del passeig i en va sorgir l’acord de crear una comissió de seguiment.