La Marxa de Torxes recorda els presos i exiliats

marxa toxes malgrat

Centenars de persones, més de 300 segons l’organització -l’ANC local-, han participat a la tercera Marxa de Torxes que s’ha celebrat aquest dilluns a Malgrat de Mar. L’acte ha començat a les 21.30 h al parc de Can Campassol i ha recorregut diversos carrers del municipi fins arribar al parc del Castell. Els concentrats han guardat un minut de silenci en record dels empresonats per l’estat espanyol per motius ideològics, així com les persones que es troben en situació d’exili. També s’ha esmentat un a un els seus noms i els dies que porten tancats a la presó.
Després de la lectura d’un manifest, on s’ha criticat el paper i les accions endegades pel nou govern d’Espanya enfront la situació política i social a Catalunya, els assistents han cantant l’himne nacional i s’ha hissat la bandera estelada a la torreta del Castell.

Intent de boicot

Un any més, uns brètols han intentat boicotejar l’acte independentista. Hores prèvies a la seva celebració, el pany de la porta d’accés a la torreta del Castell ha aparegut empastifat de silicona per impedir-ne la obertura. El sabotatge ha estat resolt per membres de l’organització i la celebració de l’acte s’ha desenvolupat amb normalitat. Des de l’ANC s’ha lamentat l’intent de “boicotejar una acte degudament autoritzat per totes les administracions pertinents, així com el sabotatge d’una instal·lació municipal. La intolerància i la violència, el sabotatge i la destrucció fruit de la falta d’arguments i d’autoritarismes o formes de fer del passat no doblegaran la nostra voluntat de construir futur”, s’ha expressat.

Anuncis