El CAP, sense urgències nocturnes

El Centre d’Atenció Primària de Malgrat de Mar deixa de prestar el servei d’urgències nocturnes. La mesura s’aplicarà a partir d’aquest dimecres.
Amb l’inici de la temporada d’estiu i degut a l’augment poblacional que experimenta cada any el municipi durant aquesta època, el passat mes de juny el centre va reiniciar el servei les 24 hores del dia.
Des d’avui, els usuaris que necessitin rebre assistència mèdica urgent durant la nit s’hauran de dirigir o bé al CAP de Pineda de Mar o bé a l’hospital de Calella.

Aquest és un sistema que s’aplica des del 2012, en base a directrius establertes pel departament de Salut de la Generalitat. Des d’aleshores, moltes són les veus que han estat reclamant que el CAP es mantingui obert tot l’any, les 24 hores del dia. Precisament sobre aquesta qüestió es pronunciava el regidor de Salut Comunitària de Malgrat de Mar el passat mes de juny. Jofre Serret assegurava que estava previst sol·licitar una reunió amb els nous responsables del departament amb l’objectiu d’exposar-los “una revisió de les guàrdies per tal de valorar que es mantinguin obertes tot l’any”.