Contribucions polèmiques

passeig malgrat Pràcticament amb tota seguretat, el govern de Malgrat de Mar farà valer la seva majoria al consistori per aprovar les contribucions especials del projecte de rehabilitació del Passeig Marítim. Ho farà en el decurs de la sessió plenària que s’ha de celebrar aquest dijous al vespre a la sala de plens. L’aprovació serà definitiva i obligarà els propietaris de finques afectats a pagar el 30% de l’obra, mentre que l’ajuntament n’assumirà el 70% restant.
Els qui més hauran de pagar són els amos dels hotels, amb quantitats que oscil·len entre els 250.000 i els 300.000 euros. Les contribucions especials inferiors a 1.500 euros s’aplicaran a 1.293 veïnes i veïns, alguns dels quals són propietaris amb segona residència.
Des del govern s’entén que les contribucions especials sempre “porten polèmica”, però també s’ha recordat que en aquesta ocasió s’ha produït un canvi significatiu respecte a altres projectes que s’havien desenvolupat a Malgrat de Mar, on els veïns havien de fer-se càrrec de la major part del cost de l’obra. “Mai s’havien aplicat les contribucions així”, ha subratllat la regidora i portaveu del govern municipal Neus Serra.
D’altra banda, un grup de veïns del passeig -constituïts en plataforma- han reclamat recentment al govern local que cerqui recursos econòmics per evitar les contribucions especials que hauran de pagar. En aquest aspecte, des del govern se’ls ha indicat que ja s’ha fet, recordant-los les esmenes presentades als pressupostos generals de l’estat espanyol -rebutjades a posteriori- i la subvenció que es vol sol·licitar a la Diputació de Barcelona. La regidora Neus Serra ha matisat, però, que “encara que s’aconsegueixi una subvenció, les contribucions s’aplicarien igual”.

Els treballs de reforma del Passeig Marítim tenen un cost aproximat d’uns 8.300.000 euros i començaran, segons la previsió inicial, el pròxim mes de novembre. El projecte s’executarà en dues fases, amb l’objectiu de no entorpir la temporada turística. Fins el març de 2019 se’n reformaria una primera meitat i la resta de l’obra es posposaria i finalitzaria l’hivern de 2020.