Enderrocaran una casa en ruïna

casa ruina El número 19 del Passatge del Castell de Malgrat de Mar té els dies comptats. Ben aviat, la finca passarà a la història, ja que s’enderrocarà degut a l’estat d’abandonament i deteriorament en què es troba des de fa temps i que comporta riscos per a la seguretat i salubritat de les persones que hi viuen al voltant. Tal i com indica la inspecció efectuada per tècnics municipals el passat mes de maig i on es declara en ruïna la vivenda. El document constata el perill que suposa per als usuaris de la via pública i els veïns el mal estat de la casa -d’uns 90 metres quadrats-.
Veïnes de la zona han recollit amb satisfacció la notícia. “Fa 20 anys que ho venim reclamant” o “ja era hora!” han estat algunes de les manifestacions expressades.

Els treballs d’enderroc s’han aprovat tot just aquest dimecres dia 12, costaran uns 29.800 euros i trigaran un mes, segons s’ha assenyalat des del consistori. L’inici de l’actuació tindria lloc a finals d’aquest 2018 principis del 2019. Un cop els terrenys quedin lliures es condicionarà el terra amb blocs de formigó i s’hi instal·laran mitja dotzena de pilones per evitar que els cotxes hi aparquin.

L’enderroc d’aquesta finca -actualment de propietat municipal- és una antiga demanda del veïnat, que s’arrossegava de manera insistent després de la remodelació desenvolupada a la zona a principis de l’any 2013, a través del Projecte Integral de la Llei de Barris. Els treballs efectuats al carrer i el Passatge del Castell van permetre millorar-ne l’accessibilitat i la seguretat. També es va ordenar l’espai públic i renovar els serveis bàsics. Fins a les hores, es tractava d’un punt del municipi que presentava diverses problemàtiques urbanes com, per exemple, carrers defectuosos, voreres estretes i asfaltat deficient.
Les obres de remodelació van durar més de 3 mesos, van costar uns 150.000 euros -finançades a parts iguals pel consistori i la Generalitat- i es van inaugurar amb un acte festiu que va comptar amb bona part del veïnat i membres de l’ajuntament, entre d’altres.