Aparcar el mòbil

cartell mòbil “Estàs a punt de viure la trobada més important del dia. Si us plau, apaga el teu telèfon mòbil. El teu fill/a t’està esperant”. Així de clar i concís és el text plasmat en el cartell que dona la benvinguda a l’escola bressol municipal Els Fesolets. Segons la directora del centre, Mari Garzón, d’aquesta manera es vol transmetre a les famílies un missatge de presa de consciència sobre l’ús que en fan del mòbil mentre recullen els infants, ja sigui fora o dins l’escola. Xatejar, tafanejar a les xarxes socials, jugar a videojocs o trucar amb el mòbil és una pràctica que ha anat en augment els darrers anys, ha subratllat Garzón. Un fet que agafa un rellevància especial quan es conjuga amb el moment que en realitat s’hauria de dedicar a la mainada, més encara quan es tracta dels propis fills. És per això, que enguany als Fesolets han volgut començar a posar fil a l’agulla, alertant les mares i pares de l’us i abús que se’n fa dels telèfons mòbils.

La relació entre pares i fills ha anat minvant progressivament degut a la presència dels telèfons mòbils i les seves inacabables aplicacions. En alguns casos, els aparells semblen haver-se convertit en un membre més de la família. El seu ús, sovint massa freqüent, interfereix en les relacions quotidianes, ja que els pares “abandonen” els infants per dedicar-se a perdre’s en una pantalla de mides reduïdes i absorvents. L’escena es reprodueix a qualsevol moment del dia com, per exemple, en el parc o a l’hora dels àpats. Els experts alerten d’aquesta mala praxis, que cal reconduir dedicant als fills el temps que es mereixen.