Rememorant l’1-O

referèndum 1-O

El dia 1 d’octubre de 2017, l’estat espanyol va intentar impedir la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya. Ho va fer enviant milers d’efectius de la policia espanyola, que van emprar una violència desmesurada contra una població civil que tan sols volia exercir el seu dret a vot.
Dies abans, centenars de persones van ocupar els col·legis electorals per fer possible el referèndum. Les jornades posteriors també van trasbalsar la societat catalana, que va veure i viure com es reprimien els seus drets més fonamentals.

Totes aquelles hores, tots aquells dies es volen rememorar ja que molts no han pogut ni volgut oblidar, considerant que és la única manera de mantenir actiu i latent l’esperit de lluita. En aquest sentit, des del Comitè de Defensa de la República de Malgrat de Mar s’ha organitzat l’ocupació de l’escola pública Montserrat. L’activitat està prevista per als dies 28, 29 i 30 de setembre. Segons ha expressat el CDR a través del seu canal a les xarxes socials, “volem reviure uns moments que duraran anys, tots els necessaris mentre continuem lluitant plegades i plegats. Només mor allò que s’oblida, i nosaltres ni oblidem ni perdonem!”.

Des del CDR s’ha fet una crida a la participació, demanant a les malgratenques i malgratencs la seva col·laboració per tornar a “demostrar-nos que juntes i junts som imparables i combatius!”.

Anuncis