Reforcen els vitralls de l’església

vitralls 2

Aquest dimarts al matí s’iniciaven els treballs per reforçar els vitralls de l’església Sant Nicolau. En concret, les tasques consisteixen en canviar el marc de ferro que els subjecta a la paret, ja que es troba en molt mal estat i existeix el risc que desprenguin i causin danys materials i personals. A més, el seu deteriorament també ha comportat que l’aigua de la pluja es filtri a l’interior de l’edifici.
En total s’han de canviar una desena de vitralls (emplomats), a excepció del que es troba ubicat a la façana principal. Un cop extrets es netejaran i es recol·locaran més endavant amb un nou marc, en aquesta ocasió d’alumini i molt més segur, segons ha detallat l’empresa encarregada de l’actuació.
Els treballs podrien allargar-se entre 2 o 3 setmanes. Abans de tornar a instal·lar els vitralls s’haurà de revestir el marc d’obra on es troben ubicats. Mentrestant, i per evitar les inclemències meteorològiques, les finestres es protegiran i taparan amb una làmina de policarbonat.

Però la causa principal per la qual els vitralls comencessin a perdre subjecció és els coloms, que s’hi estimben freqüentment. Amb el temps, l’impacte de les aus ha provocat que els vitralls cedissin, ha assegurat l’empresa que realitza els treballs.

El mossèn s’hi enfila

El mossèn de la parròquia local, Salvador Gras, ha estat part activa dels treballs de retirada dels vitralls. Enfundat en un arnés i protegit d’un casc, s’ha enfilat a la cornisa interior, a una alçada d’uns 12 metres. El mossèn ha volgut seguir les tasques de ben a prop per tenir deguda cura d’aquestes obres, creades i instal·lades poc després de finalitzar la guerra civil espanyola.

Anuncis