1 d’octubre de 2017

votació simbòlica

Les portes de l’escola pública Montserrat s’han obert de bat a bat al llarg d’aquest passat cap de setmana per rememorar els fets de l’1-O. El centre ha acollit diverses activitats amb l’objectiu de no deixar en l’oblit el treball i l’esforç de totes aquelles persones que van fer possible el referèndum sobre la independència de Catalunya. Una data que ha quedat marcada perpètuament en el calendari de la història i en la memòria d’una societat trasbalsada per la violència emprada per l’estat espanyol amb l’objectiu d’impedir que els catalans exercissin el seu dret a vot.
Les activitats que s’hi han fet han estat organitzades per membres del CDR local i els assistents han pogut participar en tallers, àpats populars i concerts. En el decurs de la jornada també s’ha realitzat una votació simbòlica i s’ha llegit un manifest reivindicatiu.

marxa groga

D’altra banda, una marxa solidària -organitzada per l’ANC– ha protagonitzat la tarda-vespre d’aquest diumenge. Centenars de persones han fet un recorregut d’uns 6 quilòmetres per la Tordera fins la plaça Xesco Boix de Malgrat de Mar, on s’hi han desenvolupat diversos actes per commemorar el dia 1 d’octubre de 2017.