Més persones amb malalties mentals

porta comunitat terapèutica La vulnerabilitat econòmica que pateixen famílies senceres ha provocat un augment de casos de persones amb algun tipus de trastorn psicològic. Ho afirmen professionals de la salut mental com la psicòloga Eva Montllor, l’actual cap del servei que la Comunitat Terapèutica del Maresme té a Malgrat de Mar i que engloba l’Hospital de Dia i la Llar Residència del carrer Passada.

“Hem notat un canvi de persones amb patologies diferents. En el centre, fins fa 10 anys bàsicament, el 90% de pacients que teníem presentaven trastorns mentals severs com esquizofrènia, bipolars… Darrerament, en els últims anys, des de que va començar la crisi tenim persones amb trastorns depressius, de personalitat i neurosis. Aquestes persones es troben en una situació social, familiar i econòmica bastant complicada”, ha detallat Montllor. Un altre dels aspectes rellevants del context actual és el fet que “la feina de la treballadora social s’ha multiplicat per dos”, ha assenyalat.

Pel que fa a l’estigmatització social de les persones amb problemes de salut mental, la psicòloga Eva Montllor ha assegurat que amb el pas del temps s’han anat superant moltes barreres i tabús. “Actualment hi ha més empatia; els mitjans de comunicació, les associacions formades per familiars de pacients i el treball dels professionals hi han contribuït…”

Per tant, jornades de portes obertes com la que tindrà lloc aquest dijous dia 11 d’octubre esdevenen més que necessàries per aprofundir en la tasca diària que la comunitat desenvolupa a Malgrat de Mar. Enguany, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, s’organitza la vuitena edició. L’activitat comptarà amb una exposició artística, a l’interior del centre, i un concert a càrrec de l’Orquestra de la Bona Sort, a la plaça de Ca l’Arnau.

Anuncis