Agraïment als protagonistes de l’1-O

Aquest dijous dia 18 d’octubre se celebra un nou debat polític al consistori malgratenc. Entre d’altres qüestions, els diferents partits amb representació municipal posaran damunt la taula la seva posició en relació a la necessitat de reconèixer el paper jugat per aquelles persones que van fer possible el referèndum del dia 1 d’octubre de 2017. En aquest sentit, els grups que conformen el govern local presentaran una moció per “reivindicar i agrair” la seva aportació tot i “les amenaces, l’ús il·legítim de la violència i la brutalitat policial per part del govern espanyol”.
La proposta del quadripartit també inclou el suport de negociació amb l’estat espanyol d’un “referèndum acordat i a acceptar el resultat democràtic que s’obtingui del plebiscit. Sense descartar altres opcions o sistemes proposats que puguin fer-ho possible”.
Finalment, la moció exigeix “la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats”.