Menys vacunats contra la grip

Darrerament, el nombre de persones que es vacunen contra la grip ha anat a la baixa de manera molt significativa, segons alerten i confirmen els diferents professionals sanitaris amb qui ha pogut parlar elmalgratenc.cat. Aquest fet és un dels factors que facilita la propagació del virus, convertint-lo així en una epidèmia.
Precisament, davant aquesta situació, la campanya antigripal endegada aquest any des del departament de Salut fa una incidència especial a la conscienciació. En aquest aspecte es trasllada una part de la responsabilitat al col·lectiu de professionals que treballen en l’àmbit de la salut, ja que són els qui tenen més contacte amb les “persones malaltes o amb risc de complicacions”. Amb aquesta iniciativa es volt evitar el contagi i la propagació del virus de la grip entre la població.

Tot i que al dia d’avui no existeix un mètode completament efectiu per combatre la grip, les recomanacions establertes des de Salut contribueixen en bona mesura a apaivagar que s’escampi arreu. Alguns d’aquests consells són, per exemple, “la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular”.

La campanya de vacunació contra la grip s’ha posat en marxa tot just fa una setmana. Està dirigida en especial als professionals, les embarassades, els malalts crònics i les persones amb factors de risc o els majors de 60 anys d’edat.

Anuncis