Indignació per la tala d’uns eucaliptus

eucaliptus

Aquest dilluns, s’han talat els 4 eucaliptus que hi havia davant el cementiri municipal. Els arbres es van plantar fa uns 30 anys i han deixat de formar part del paisatge degut a les obres d’obertura de l’avinguda Mediterrània. La tala d’aquests eucaliptus era gairebé d’obligat compliment, ja que s’havia detectat el perill que tard o d’hora les arrels fessin caure el mur del cementiri, segons s’ha assegurat des del consistori i ha confirmat l’empresa que realitza els treballs. Una altra de les causes per les quals s’han talat és que es tracta d’arbres “no recomanats en zones urbanes”. Els eucaliptus absorbeixen tant l’aigua com els nutrients subterranis del lloc on es troben i impossibiliten el creixement d’altres espècies, s’ha detallat.

La tala dels arbres ha aixecat polseguera en diferents sectors i ha motivat les queixes de moltes persones, que han manifestat sentir-se molestes per l’actuació. Algunes han considerat que es podrien haver trasplantat. Pel que fa a aquest últim aspecte, des del govern s’ha assenyalat que “trasplantar-los era impossible”, indicant qüestions tècniques i econòmiques.
La regidora Mireia Castellà, responsable d’Urbanisme, ha subratllat que el nou tram de l’avinguda Mediterrània inclourà una vuitantena d’arbres més a la zona. És a dir, es quadruplicarà el nombre que hi havia fins ara. Castellà ha volgut deixar clar que abans de prendre la decisió de talar els eucaliptus “s’ha tingut en compte totes les opcions possibles i s’ha tirat endavant responent a criteris estrictament tècnics”.

Anuncis