Que existeixin!

fem pop

pancarta promocional del festival Fem Pop (Capella Antic Hospital)

“Només el 15% de la programació dels cartells dels festivals musicals està format per dones o bandes liderades per dones. Passa el mateix amb els programes de cançons en streaming a internet, on les artistes ocupen el 20% de les llistes. Cal lluitar contra aquesta desigualtat, que no només es troba en la programació musical dels festivals sinó també en la majoria del sector. En aquest sentit, per exemple, és molt difícil trobar-se amb una tècnica de so i les que s’hi dediquen han lluitar contra el masclisme de la professió. També és difícil trobar dones ocupant càrrecs directius… En el sector de la música, com el cultural i d’altres, el masclisme i la desigualtat són terribles. Hi ha moltes persones intentant lluitar contra això, però malauradament encara ara la realitat és esclafadora”.
Són paraules de Mabel Alonso, de la productora Son Canciones, que treballa per aconseguir l’espai que es mereixen les dones dins el panorama musical actual.

La reivindicació s’ha expressat en el marc de la presentació de Fem Pop, organitzat precisament per Son Canciones. El festival musical aterra per segona vegada al municipi i tindrà lloc el dia 25 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les Dones. Com no pot ser d’una altra manera, 5 dones en seran les protagonistes. Grace K. Moran, Leonie Evans, Liz Lawrence, Eliza Shaddad i Siobhan Wilson aproparan al públic assistent les seves cançons en espais ben diversos de Malgrat de Mar. Ho faran no tan sols per fer-se sentir, sinó per reivindicar el lloc que merescudament els pertoca.

Fem Pop és una de les activitats incloses dins la programació del festival cultural Arrela’t.

Anuncis