Milloren les condicions dels treballadors municipals

Govern i sindicats han arribat a un acord per tal de millorar les condicions laborals dels treballadors municipals. En aquest sentit, la jornada setmanal de 35 hores i el cobrament del 100% en cas d’incapacitat temporal són dues de les millores més destacades. En ambdós casos, es tracta de reivindicacions llargament reclamades per les treballadores i treballadors del consistori.
La mesura, però, no afectarà a la Policia Local, brigades, conserges dels pavellons esportius o escoles, així com els agents cívics degut a la singularitat del servei que realitzen i que necessiten desenvolupar un horari més flexible “per poder donar continuïtat a diversos serveis a la ciutadania”, s’ha indicat des del consistori. Per compensar-ho, aquests col·lectius obtindran un augment de sou de manera progressiva.

Aquestes i d’altres millores relacionades amb les condicions laborals i econòmiques de les persones que formen part de l’engranatge de treballadores i treballadors de l’ajuntament s’hauran d’aprovar en el decurs de la sessió plenària prevista per aquest pròxim dijous dia 15 de novembre.