Alerten de robatoris “al descuit”

“Un home -amb accent d’Europa de l’est i ben vestit- va entrar a l’establiment. Em va demanar un paper per apuntar-hi alguna cosa. Em vaig girar d’esquenes uns segons per oferir-li i en donar-me la volta havia sortit del local. De seguida em vaig adonar que se m’havia endut el telèfon mòbil que tenia damunt el taulell”. És el relat de la propietària d’un negoci de Malgrat de Mar, que ha estat víctima de l’anomenat “mètode de la distracció”. El seu testimoni vol que serveixi per alertar comerciants i veïnes d’aquest tipus de robatori.

El mètode de la distracció és una pràctica a través de la qual els pispes aprofiten -o provoquen com en el cas esmentat- un descuit de la seva víctima per robar-li les pertinences.

Poc després dels fets, la víctima del robatori es va adreçar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per cursar la denúncia pertinent.