Malgrat de Mar es converteix en un bassal

aparcament av Verge Montserrat

aparcament av. Montserrat (foto: Edith Cassany)

La zona dels càmpings del Camí de la Pomereda, la desembocadura de la riera de Palafolls, el camp d’esports i l’aparcament de l’avinguda Montserrat inundats; carrers i accessos al riu tancats, arbres caiguts i el cabal del riu La Tordera pràcticament al límit -amb alerta de possible vessament inclosa. Aquestes són només algunes de la llarga llista d’incidències registrades al llarg de la jornada d’aquest diumenge. Algunes d’elles han obligat a actuar a diferents serveis d’emergències i departaments municipals per tal de prendre precaucions i evitar danys majors en alguns punts de Malgrat de Mar. Sortosament, només s’ha hagut de parlar de danys materials, ja que ningú ha pres mal.

L’alcaldessa de Malgrat de Mar ha fet seguiment in situ de les diferents incidències durant tot aquest diumenge. En acabar el dia, Carme Ponsa ha agraït “la tasca realitzada pels equips municipals i la paciència i responsablitat mostrades per la ciutadania”.

pla de grau malgrat de mar

Una de les zones especialment afectades per les precipitacions –137mm d’aigua acumulada entre dissabte i diumenge– ha estat el Pla de Grau. L’aigua ha provocat danys en bona part dels camps de conreu, molts dels quals han quedat inundats.
Tot i que encara no hi ha una estimació concreta i oficial de les conseqüències, diversos pagesos afectats amb qui ha pogut parlar elmalgratenc.cat ja avaluen la possibilitat de demanar que es declari “zona catastròfica”. Segons han explicat, serà aproximadament d’aquí a 3 o 4 setmanes quan es podrà fer una valoració exacta dels danys soferts. Amb tota seguretat, però, els pagesos afirmen que l’aiguat podria haver fet malbé les plantacions d’escarola, espinacs, bledes i enciams. A aquest fet caldria afegir-hi que l’estat en què les pluges ha deixat els camps -negats a vessar- impossibilitaria poder-hi sembrar al llarg de les pròximes setmanes. “Ni tan sols amb les màquines podrem entrar. Ara mateix no es pot tocar terra i caldrà esperar a que s’assequi”, han matisat.
Aquesta situació comportarà per al consumidor que els preus dels productes del camp s’encareixin de cara al mes de març, han indicat els pagesos consultats.

Anuncis