Malgrat de Mar tindrà, ara, pla d’emergències

Finalment, Malgrat de Mar tindrà un pla d’emergències municipal. El document servirà per saber com s’ha d’actuar en cas de detectar-se o produir-se un risc per a la població, ja sigui com a conseqüència de l’activitat d’empreses i instal·lacions determinades o bé degut a fenòmens meteorològics concrets.
El pla també estableix quins han de ser els principals actors que formaran part de l’equip de coordinació de les diferents mesures que s’hauran de prendre, així com la logística a utilitzar, entre d’altres.
Les poblacions de menys de 20.000 habitants estan exemptes de tenir un pla d’emergències. Malgrat de Mar en té uns 18.400, però en tractar-se de municipi turístic -a l’estiu es duplica o triplica la població- ja fa uns anys que està obligat a disposar-ne d’un.

Tot just aquest setmana, el govern local ha encarregat la redacció del document a una empresa d’enginyeria especialitzada en aquest àmbit. El seu cost és de 4.500 euros, que assumirà íntegrament el consistori després que la Diputació de Barcelona desestimés l’ajut tècnic que es va sol·licitar, s’ha assenyalat.

Segons indica la llei, el pla d’autoprotecció de Malgrat de Mar haurà d’incloure quines són les actuacions que s’hauran de dur a terme en cas d’incendis, inundacions, sisme i contaminació d’aigües marines. D’altres aspectes com neu, transport de mercaderies perilloses, sector químic i vent en queda exclòs.

Un cop enllestit, el document s’haurà d’aprovar en sessió plenària. Més tard, serà Protecció Civil qui n’haurà de donar el vist i plau definitiu. El càlcul inicial és que de cara el mes de maig de 2019 Malgrat de Mar ja disposi del seu propi pla de protecció civil municipal.