“Apareixen els cadàvers de 3 dones assassinades”

25 nov

“Els cossos sense vida de 3 dones han aparegut en un barranc. Es tracta de les germanes Patria, Minerva i Maria Teresa Mirabal. Les activistes polítiques han mort a mans de la policia secreta, quan anaven a visitar els seus marits a la presó. Els seus cadàvers s’han trobat destrossats”.

Aquest és el resum dels fets ocorreguts un 25 de novembre de 1960 a la República Dominicana, durant la dictadura de Rafael Trujillo. Un succés que marcar la història del moviment feminista no només del país llatinoamericà sinó d’arreu.
L’assassinat d’aquestes dones va promoure que l’any 1999 l’ONU declarés aquesta tràgica data com el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Enguany, aquest diumenge 25 de novembre de 2018, Malgrat de Mar organitza diferents activitats relacionades amb l’eradicació de la violència contra les dones. En aquest sentit, el taller i exposició “Zapatos Rojos”, el festival Fem Pop i la il·luminació de la Torre del Castell de color lila en són algunes d’elles.

Anuncis