La llibertat d’expressió puja a l’escenari

concert Pablo Hasél

Malgrat de Mar ja ho té pràcticament tot a punt per donar el tret de sortida a la festa major de Sant Nicolau. Les activitats -adreçades a tots els públics- començaran aquest dissabte 1 de desembre i clouran diumenge dia 9. D’entre els actes programats en destaquen l’encesa de llums de Nadal, el dia de la gent gran, el mercat tradicional, espectacles infantils, correfocs, sardanes…
La nit del dia 7, però, és la jornada que es presenta especialment dedicada als joves. En aquest aspecte, les instal·lacions del pavelló Germans Margall acolliran un doble concert, amb Pablo Hasél com a part del cartell de l’anomenat Sound Nicolau.

Pablo Hasél no és un artista qualsevol. El raper lleidatà va saltar a l’actualitat informativa l’octubre de l’any 2011, després de ser detingut per la policia espanyola acusat d’apologia del terrorisme per les lletres d’algunes de les seves cançons. De les hores ençà, Pablo Hasél viu immers en un pantà judicial fruit d’acusacions per enaltiment del terrorisme i calúmnies i injúries contra la corona i institucions de l’estat espanyol, entre d’altres.
Hasél es troba pendent de la resolució d’un judici que podria significar el seu ingrés a presó durant 2 anys i haver de fer front a una multa de milers d’euros. El músic, però, sempre s’ha defensat de les acusacions emparant-se en el seu dret a la llibertat d’expressió, assenyalant que les lletres de les seves cançons “són producte d’una realitat sociològica existent sobre certes figures públiques”.

Precisament, el dret a la llibertat d’expressió és l’argument que s’ha donat des de la regidoria de Joventut per justificar l’actuació de Pablo Hasél durant la festa major de Sant Nicolau a Malgrat de Mar. “S’ha contractat bàsicament per donar suport a la gent investigada, jutjada o condemnada per exercir la llibertat d’expressió”, s’ha detallat.

El concert jove començarà a les 23.30 h. Al costat de Hasél hi actuarà La Banda del Coche Rojo. Les portes del recinte s’obriran mitja hora abans i l’entrada és gratuïta.

Anuncis