La policia preveu un augment dels delictes

“Qui tingui expectatives de governar en la propera dècada ha de saber que els indicadors de delinqüència es dispararan si no fem un canvi de rumb”. Són paraules de l’Inspector en Cap de la Policia Local de Malgrat de Mar. Amb la mirada posada en el futur més immediat, Joaquim Martínez augura un augment dels fets delictius. Per tant, el màxim responsable del cos al municipi demana que es comencin a prendre mesures efectives per a fer-hi front, ja que el model actual “no està preparat pel nou temps delinqüencial que està a punt d’arribar. Podem començar a apostar per fer coses o fer el paripé i esperar que el problema ens exploti a les mans”, ha etzibat l’Inspector en Cap.
Amb les dades a la mà, la lluita contra la ciberdeliqüència és un dels principals reptes que té pel davant la policia. Només a Malgrat de Mar, els delictes relacionats amb estafes a través d’internet gairebé s’han duplicat en un any. Com a mesura de prevenció, s’està preparant una campanya informativa. “Però més enllà d’això estem limitats”, ha exposat Joaquim Martínez.

Davant aquesta i d’altres situacions, l’Inspector en Cap reclama “capacitat d’innovació i adaptació cap a noves formes de plantejar la seguretat”. Un fet que es topa massa sovint amb impediments polítics o de comandaments policials. “En el nostre país, 9 de cada 10 comandaments policials són gestors que mai han pujat a un cotxe patrulla o ho han fet de manera insuficient. Molts d’aquests comandaments no trepitgen el carrer i necessiten fulls excels per valorar agents que no coneixen. I encara hi ha polítics que volen fer de policies o dir com hem de fer la feina”, ha conclòs.

Joaquim Martínez ha exposat les carències i virtuts del cos policial local en el decurs de la festa del seu patró. L’acte s’ha celebrat aquest divendres al migdia a l’arxiu municipal. Al llarg de la jornada s’ha reconegut la tasca desenvolupada per diversos agents i ciutadans, així com la d’alumnes de l’escola Fonlladosa pel projecte Camins Escolars.

col·labora

elmalgratenc.cat és una plataforma de comunicació independent, que no rep cap tipus de subvenció pública i es nodreix econòmicament a través del suport dels seus anunciants. Tu també hi pots contribuir. D’aquesta manera ajudes a mantenir viva la tasca informativa que realitzem diàriament.

€5,00

Anuncis