Diables… amb banyes i llengües esmolades

correfoc des2018

el correfoc, al seu pas per l’av. Mediterrània

La colla de diables Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar ha estat la protagonista la vesprada d’aquest dissabte. Els seus membres han recorregut els carrers del municipi, omplint-los de vida amb una tabalada i el tradicional espectacle del correfoc. Enmig de tot plegat, els diables han esmolat no només les banyes sinó també les seves llengües. Ha estat durant l’acte que ha tingut lloc a la plaça de l’Església i on han repassat diversos fets de l’actualitat política i social, tant nacional com local. En aquest sentit, els Versots han servit un cop més per fer sàtira d’activitats de festa major, iniciatives com els camins escolars i les càmeres de videovigilància, entre d’altres qüestions. Altres temàtiques de les quals la colla n’ha fet mofa han estat la família reial espanyola, l’aplicació de l’article 155, els partits d’extrema dreta, els Mossos d’Esquadra i els presos polítics catalans.
Durant la lectura dels Versots també hi ha hagut cabuda per a reivindicacions de caràcter ecologista com, per exemple, la demanda de recuperar la zona del delta de La Tordera.

Els diners recollits amb motiu de la venda dels Versots 2018 es destinaran a una causa solidària.