A internet els delinqüents no discriminen

“Tots som víctimes potencials davant aquest nou tipus de delicte”. Així de contundent s’ha mostrat l’Inspector en Cap de la Policia Local de Malgrat de Mar davant les estafes detectades amb internet com a teló de fons. Joaquim Martínez ha alertat que es tracta d’una nova modalitat de delicte, que prolifera cada dia que passa sense fer distincions d’edat, sexe o nacionalitat. “A Malgrat de Mar s’ha passat d’una vuitantena de casos registrats als 140 en poc menys d’un any”, ha indicat.

Davant aquesta situació, des de la Policia Local s’ha posat en marxa una campanya informativa per prevenir la ciutadania. La iniciativa fa un incís especial en la “compra segura” on-line.

A banda de repartir fulletons explicatius amb diversos consells i mesures de protecció, la biblioteca La Cooperativa ha acollit aquest dimarts una xerrada relacionada amb la temàtica. El criminòleg Oriol Corona ha detallat quines són les eines més segures, així com alguns aspectes que cal tenir en compte en el moment de fer transaccions econòmiques per internet.