Un Rei negre “de veritat”

Reis Malgrat de Mar

Els Reis Mags d’Orient durant la seva visita a Malgrat de Mar el passat mes de gener

Malgrat de Mar s’ha adherit a la campanya que reclama abolir la presència d’homes pintats o embetumats de negre simulant Baltasar, el Rei negre. La iniciativa està promoguda des de l’entitat Casa nostra casa vostra, que treballa per acollir les persones refugiades i migrants, principalment víctimes dels conflictes bèl·lics arreu del món.

Amb “Baltasar de veritat” es pretén “acabar amb aquest antic costum a tots els municipis del país”, qualificat com a colonialista i racista, demanant als encarregats de l’organització de l’arribada dels Reis Mags d’Orient que “busquin entre el seu veïnat persones negres per fer de reis i patges”.

Des del consistori malgratenc, s’ha recordat a través de les xarxes socials que “la nostra vila tornarà a tenir per a la cavalcada un Baltasar de veritat com des de fa 15 anys”.

col·labora

Si has arribat fins aquí és fruit de la feina del grup de persones que conformen elmalgratenc.cat i que fan possible els seus continguts. Som una plataforma independent, que no rep cap tipus de subvenció pública i es nodreix econòmicament a través del suport dels seus anunciants. Tu també hi pots contribuir. D’aquesta manera ajudes a mantenir viva la tasca informativa que realitza diàriament elmalgratenc.cat

€5,00

Anuncis