“La justícia està venuda a no sabem qui”

L’advocada dels malgratencs acusats de participar en la concentració davant el Parlament el 30-G, ha parlat de la situació pràcticament d’indefensió jurídica en què es troben els dos joves activistes. “Malauradament la seva situació no depèn de mi, ni d’allò que suposadament han comès. Ara mateix la justícia està venuda a no sabem qui. És tal l’estat d’inseguretat jurídica que el resultat ni tan sols depèn dels juristes”, ha etzibat Núria Casajuana.

L’advocada ha desgranat encara més les seves paraules, denunciant que qualsevol persona que hagi donat suport al procés independentista podria convertir-se en cap de turc. “S’està criminalitzant a milions de persones”, ha subratllat.

Finalment, Casajuana ha advertit que “estem vivint un retrocés de drets i llibertats perquè s’està posant el focus a com un pensa i la dissidència no és permesa. Hi ha organismes, institucions, persones… hi ha algú interessat en què això acabi amb fets més contundents com ferits i fins i tot morts, amb danys personals greus. Qui té la voluntat que sigui així són aquells que imposen i parlen d’ordre”.

Els dos joves malgratencs, en Sergi i en Ramon, van ser detinguts per la policia a mitjans del mes d’abril. Se’ls acusa d’un delicte d’ordre públic per haver participat a la concentració pacífica que va tenir lloc al parc de la Ciutadella el passat 30 de gener. Les detencions es van efectuar a les portes de casa seva, de bon matí. Els joves van ser traslladats a comissaria, on es van acollir al seu dret a no declarar. Poc després van quedar en llibertat amb càrrecs.

Com a mostra de suport als encausats, els darrers mesos s’han estat organitzant diferents actes. En aquest sentit, el pròxim 12 de gener de 2018 se’n preveu un altre. En aquesta ocasió, es tracta d’un concert al Centre Cultural, a càrrec d’Ovidi4.

ciudem-nos

Anuncis