40 anys reivindicant la llibertat

bicicletada ERC

la bicicletada ha finalitzat al parc de Can Campassol

Ara fa quaranta anys, membres de la secció local d’ERC van decidir organitzar una bicicletada popular. L’acte es va posar en marxa amb un clar rerefons polític com era el fet de reivindicar la llibertat de Catalunya.

Amb el pas del temps, la marxa amb bicicleta s’ha convertit en tota una activitat tradicional, de caire popular i que no pot faltar l’endemà de Nadal, el dia de Sant Esteve, que és quan se celebra. Hi participen desenes de persones enmig d’un ambient festiu i familiar. Després d’un breu recorregut per diferents carrers de Malgrat de Mar se serveix xocolata calenta amb melindros i es fa cagar el Tió a la mainada.

El dos darrers anys, la situació política que travessa Catalunya ha posat èmfasi a l’esperit reivindicatiu amb què va néixer la bicicletada. “Aquest any normal no ho és, per la senzilla raó que mentre hi hagi presos polítics i exiliats mai ho pot ser de normal”, ha assenyalat Teresa Verdaguer, presidenta del partit.

La 40ena edició de la bicicletada popular de Sant Esteve d’aquest 2018 s’ha qualificat d’èxit. Hi han participat unes 200 persones, segons l’organització.

Anuncis