Fèlix Cardona, sense documental

salt de l'àngel

Malgrat de Mar ha aturat la seva col·laboració amb la gravació del documental sobre la vida del capità Fèlix Cardona. Segons s’ha argumentat des del consistori, els motius responen exclusivament a “problemes burocràtics”. D’altra banda, però, la voluntat és reprendre la participació en el projecte al més aviat possible, s’ha assegurat.

El passat mes d’agost de 2017 es coneixia la intenció del consistori de formar part d’una producció audiovisual dedicada a l’explorador malgratenc. El rodatge, que s’havia de gravar a Veneçuela, comptava amb una subvenció de la televisió pública catalana. Malgrat de Mar hi aportaria imatges i documents classificats a l’arxiu municipal. També hi contribuiria amb una partida econòmica.

El capità Fèlix Cardona i Puig va néixer a Malgrat de Mar el 3 de febrer de 1903. L’explorador va morir a Caracas un 5 de desembre de 1982. Fou la persona que va donar a conèixer el Salt de l’Àngel, la cascada més alta del món.

En reconeixement a la seva tasca, el municipi li va dedicar una plaça que porta el seu nom i que es troba ubicada al veïnat de Malgrat de Nord.

 

L’any 2011, després de llargues negociacions -fins i tot in situ– el consistori malgratenc va adquirir a Veneçuela bona part del llegat de Cardona. Actualment, aquest material es troba a les dependències de l’arxiu municipal i inclou imatges, documents sonors, plànols, quaderns de viatge, mapes i objectes indígenes, entre d’altres.

Anuncis