L’epidèmia de grip, a la cantonada

Les darreres setmanes, el virus de la grip ja ha començat a fer estralls entre la població. Tot i l’augment detectat de casos, encara no s’ha assolit el nivell d’epidèmia. S’estima, però, que aquest podria arribar al llarg dels pròxims dies, segons apunten diferents indicadors consultats.

Bona part de les persones amb grip presenten els símptomes habituals, que solen ser de caràcter lleu i es curen pràcticament sense problemes amb repòs, ingerint aigua i antitèrmics per combatre la febre. Tot i això, cal estar alerta, ja que en alguns casos es desenvolupen complicacions com, per exemple, bronquitis o pneumònia.

El passat mes d’octubre es va posar en marxa la campanya de vacunació contra la grip. Es tracta d’una de les mesures implementades, segons diversos sectors, per esmorteir els efectes del virus amb relativa efectivitat. La campanya antigripal ha estat dirigida en especial als professionals, les embarassades, els malalts crònics i les persones amb factors de risc o els majors de 60 anys d’edat.

Els infants, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques són els grups de població més vulnerables i a qui la grip els pot provocar complicacions greus.

Anuncis