S’enroquen en no pagar

Aquest divendres a les 9 h, un reduït grup de ciutadans, principalment veïnes i veïns amb segona residència al Passeig Marítim de Malgrat de Mar, s’ha citat a la plaça de l’Àncora. La trobada ha tingut lloc amb motiu de la concentració prevista davant les portes de l’ajuntament per manifestar un cop més el seu rebuig al pagament de les contribucions especials per les obres de reforma de la zona turística.
Durant el trajecte fins el consistori, s’han sentit crits com “No a las contribuciones especiales!”, entre d’altres. La marxa ha transcorregut pràcticament amb normalitat, a excepció d’un membre del grup qui, visiblement exaltat, ha mostrat en tot moment una actitud provocadora i violenta. Un fet que ha despertat sorpresa i inquietud entre conductors, vianants i botiguers. Fins i tot, l’individu s’ha enfrontat verbalment amb operaris de la companyia d’aigües, després que l’home hagués etzibat una trompada a una tanca dels treballs que l’empresa està realitzant al carrer del Carme.

Ja davant les portes de l’ajuntament, els ciutadans han pogut fer sentir la seva veu. Al llarg de la concentració -que ha requerit d’efectius policials per evitar aldarulls- s’han llançat novament consignes en contra de les contribucions especials, així com del govern quadripartit, a qui alguns han qualificat de “facha”.

En el moment de la seva sortida del consistori per a realitzar una visita d’obres, membres de l’equip de govern municipal han estat increpats. Unes imatges que elmalgratenc.cat ha pogut enregistrar i motiu pel qual un dels responsables d’aquest mitjà ha estat amenaçat per part d’un dels ciutadans concentrats.

De cara a l’inici de l’execució de la primera fase del projecte de reforma del Passeig Marítim, prevista per aquest dilluns dia 21, diversos ciutadans han manifestat durant la concentració la seva intenció de mobilitzar-se novament per tal d’impedir el desenvolupament dels treballs.