Més queixes sobre consum

La telefonia, gas, electricitat, habitatge, urbanisme, medi ambient i serveis socials són els temes més rellevants que ha tractat l’equip del Síndic de Greuges a Malgrat de Mar. Una dotzena de persones -bàsicament veïnes i veïns del municipi- han exposat queixes i consultes relacionades amb aquestes i d’altres qüestions en el decurs de la visita que el “defensor de les persones” ha fet al llarg del matí de dimarts a l’edifici de Ca l’Arnau.

Segons s’ha detallat, s’han presentat un total de 9 queixes i 3 consultes. 3 de les queixes anaven adreçades al consistori.

La principal funció del Síndic de Greuges de Catalunya és “garantir el dret de totes les persones a una bona administració governamental”, així com atendre i respondre les consultes o queixes efectuades per aquelles persones que hagin vist els seus drets vulnerats davant les administracions.