“Fake justice”

fake justice

Unes 160 persones, segons l’organització, s’han concentrat a Malgrat de Mar en senyal de suport als empresonats per l’estat espanyol degut la seva ideologia política. L’acte ha tingut lloc aquest divendres al vespre a les Peixateries Velles i s’ha fet coincidir amb el dia en què els traslladaven a Madrid, on s’ha previst jutjar-los.
Precisament, durant la concentració s’ha llegit un manifest crític amb el judici, que s’ha qualificat de “farsa contra tot un poble”. “No acatarem cap sentència perquè el que realment cal és l’anul·lació d’aquesta farsa. Un sol dia de condemna és una barbaritat. No es pot tancar entre quatre parets la voluntat d’un poble pacífic”, s’ha exposat. En el manifest s’ha inclòs un missatge adreçat “al món”. En aquest sentit, les paraules han estat per emfatitzar i recordar que “l’autodeterminació és un dret, no un delicte”.

Les crítiques també s’han dirigit tant al govern català com el Parlament, a qui se’ls ha recordat el compromís adquirit a través del referèndum de l’1 d’octubre. A ambdós institucions se’ls ha exigit “coratge, valentia, però, sobretot, compromís amb el poble que us va fer confiança”.

Poc després de la concentració s’ha penjat una pancarta al carrer de Mar amb el lema #fake justice.