“Que vénen eleccions?”

obres malgrat

Des de fa un parell de setmanes la pregunta planeja constantment pels carrers de Malgrat de Mar. Se la fan amics i coneguts, veïnes i veïns del municipi. Es poden sentir converses relacionades en carnisseries, mercats, perruqueries, bars, botigues i en petits grups de persones tot fent-la petar en parcs o places. La qüestió s’endinsa més enllà de l’espai públic, arribant a traspassar el llindar de l’àmbit de la llar. Al voltant de la taula, enmig de l’àpat diari, sovint és motiu recurrent de debat i opinió entre els membres de moltes famílies.

El motiu de la pregunta formulada no és gens casual, sinó que l’origina la “infinitat” d’obres que s’estan executant darrerament a Malgrat de Mar: la reforma del Passeig Marítim, l’obertura de l’avinguda Mediterrània, l’eixamplament de les voreres al carrer del Carme, les millores a les places de Ca l’Arnau i Catalunya, l’enderroc d’una finca municipal al Passatge del Castell, els treballs de renovació d’una part del cementeri, la construcció de la pista polivalent o l’ampliació de l’aparcament a l’antic escorxador.

Algunes persones entomen i valoren la situació en to sarcàstic, usant tòpics per a definir-la. D’altres, no es reprimeixen i alcen la veu aprofitant la circumstància per llançar crítiques tant al govern municipal com a la classe política en general.

D’altra banda, des del govern quatripartit es justifica la coincidència dels treballs que s’estan executant assenyalant que formen part del calendari d’actuacions previst durant aquest temps de mandat. En cap cas, s’ha assegurat, responen a una voluntat electoralista.

Les pròximes eleccions municipals tindran lloc d’aquí a uns dos mesos i mig. En concret, el diumenge dia 26 de maig de 2019. La nova jornada electoral convergirà amb els comicis previstos al parlament europeu.

Anuncis