Nou retorn al passat local

edifici Can Campassol

L’antiga casa de Can Campassol en una imatge d’Antoni Poch (Arxiu Municipal)

Una iniciativa de caràcter privat ha tornat a posar en el seu punt de mira el passat de Malgrat de Mar. El projecte ha comptat amb la participació de tres historiadors locals i la complicitat del consistori per repescar antigues imatges que mostren espais i edificis emblemàtics del municipi, així com diverses activitats socials i econòmiques ja desaparegudes.

“Malgrat de Mar desaparegut” és, de fet, el llibre que dona continuïtat a “L’Abans: Malgrat de Mar. Recull gràfic (1862-1970)”, publicat fa 10 anys per una editorial especialitzada en edicions dedicades a la història local. Es tracta de volums de gran format, amb centenars de pàgines, milers de fotografies i enquadernació de luxe.

Recentment s’ha signat el conveni entre les parts on s’estableix el fet de “poder consultar, seleccionar i publicar fotografies i documents” del fons de què disposa l’arxiu municipal i que ha servit per facilitar el desenvolupament del llibre, segons s’ha anunciat des del consistori.

“El llibre vol mostrar el patrimoni de Malgrat de Mar, bona part ja desaparegut. Però per sort, tenim un magnífic fons fotogràfic que ens el recorda i ens ajuda a explicar-lo”, ha assenyalat la historiadora local Sònia Garangou, membre de l’equip del projecte.

“Malgrat de Mar desaparegut” es presentarà oficialment diumenge dia 24 de març en un acte que tindrà lloc a l’arxiu municipal.