Wifi gratis a la platja

Un projecte d’abast europeu permetrà que Malgrat de Mar tingui accés a internet de manera gratuïta. El servei wifi s’oferirà a la zona de la platja. En concret, en el tram comprès entre la plaça Xesco Boix i les pistes de petanca ubicades a l’avinguda dels Pins.
Segons s’ha anunciat des del consistori malgratenc, la intenció és que el servei entri en funcionament aquest estiu. D’aquesta manera, tant els veïns del municipi com els estiuejants, podran “gaudir de connexió a internet d’alta velocitat en qualsevol dels seus dispositius mòbils”.

L’objectiu de l’anomenat WIFI4EU és facilitar als municipis europeus d’una xarxa wifi “pública i de qualitat”. Per fer-ho possible, s’hi ha destinat un pressupost de sortida de més de 100 milions d’euros. Fins el moment, de la iniciativa ja se n’han beneficiat més de 200 municipis, dels quals una quarantena són catalans.

L’agost de 2016, el govern municipal va rebutjar una proposta sorgida des de l’oposició per implantar a Malgrat de Mar una xarxa wifi lliure, oberta i gratuïta abans de l’any 2018. La proposta incloïa la demanda d’instal·lar accés a internet en determinats espais públics.