Reconduiran el disseny de plaça Catalunya

plaça Catalunya.2

El nou disseny de la plaça Catalunya de Malgrat de Mar no agrada. Usuaris de l’espai han criticat alguns aspectes relacionats amb la funcionalitat de la plaça, remodelada recentment a través d’un procés de participació ciutadana.
Bona part de les queixes s’han centrat en la zona de jocs infantils. Aquesta s’ha reduït considerablement respecte a l’anterior, s’ha fet envoltar amb una tanca de fusta i s’hi ha col·locat paviment de cautxú. Els elements de joc per a la mainada també han estat motiu de crítica, ja que moltes mares i pares consideren que dos no són suficients.
Un altre dels aspectes rellevants fa referència a l’àrea de descans habilitada amb sorra i on es tem que s’acabi convertint en un espai on alguns amos de gossos portin les seves mascotes a fer-hi les necessitats.

L’endemà d’obrir-se al públic, membres del govern local i tècnics municipals han avaluat in situ la nova plaça. Després d’entomar les queixes i demandes dels usuaris, han manifestat la intenció de reconduir el plantejament inicial del disseny. En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana ha traslladat la necessitat de recuperar el perímetre original de la plaça. Ramir Roger ha indicat que es tornarà a envoltar amb una tanca de fusta tota la zona. Tot i això, es mantindrà la que actualment protegeix l’espai infantil. El regidor ha afegit que a l’àrea de descans s’hi col·locaran dos bancs més amb respatller. Pel que fa a la resta de demandes dels usuaris, s’aniran resolent progressivament, segons ha assenyalat Roger.