Rates!

rates obres

un rosegador mort enmig de la plaça de l’Església

Al llarg de les darreres setmanes han sovintejat les queixes de veïns denunciant la presència de rates al carrer. L’aparició d’aquests rosegadors urbans preocupa i inquieta a moltes persones, que acusen directament el consistori de “no fer res per evitar-ho”.
La presència de rates al municipi i arreu no és nova. De fet, es tracta d’un animal que habita el subsòl -les clavegueres-, on hi viu en colònies formades per milers d’individus. Les rates s’alimenten bàsicament d’aigua i de les deixalles que els humans llancen a través dels desaigües tant de la cuina com del vàter.

Les obres que s’estan fent darrerament haurien estat la causa principal per la qual les rates s’han vist “obligades” a sortir a l’exterior. La vibració de les màquines quan treballen les foragita i han de buscar un nou espai per viure. És en aquesta fase d’emigració quan se les veu pels carrers.

 

Anuncis