Cal millorar l’ergonomia a les escoles

MiM Esquena Sana Escola 21032019.1

Les fisioterapeutes malgratenques Meritxell Egea i Melanie Maibach han fet balanç de la darrera etapa del projecte MiM Esquena Sana a l’Escola. Es tracta d’una iniciativa a través de la qual es vol millorar la salut postural dels alumnes dels centres educatius de Malgrat de Mar.

En l’actualitat, ambdues professionals estan finalitzant la formació adreçada a les nenes i nens de primària i inicien els cursos d’infantil. En aquest punt del projecte, Egea i Maibach subratllen la “diferència de coneixements i d’higiene postural, així com de resultats, entre els alumnes que fa anys apliquen el nostre mètode respecte aquells que comencen”.

Pel que fa a les perspectives de futur del projecte, les fisioterapeutes asseguren tenir-les “dipositades en la millora de l’ergonomia de les escoles, en base als consells que anirem oferint als alumnes i que aquests agafin consciència dels hàbits que s’han d’anar modificant. A llarg termini, la intenció és fer un nou estudi que ens permeti fer una comparativa entre els resultats que tenim de l’any passat amb els que tindrem d’aquí a uns 9 anys. Això ens permetrà saber si aquesta generació ha millorat els seus hàbits posturals i, per tant, la prevalença del mal d’esquena segueix baixant com comprovem que ho està fent”.

Meritxell Egea i Melanie Maibach han reiterat la importància que tenen els consells sobre higiene posturals que imparteixen. Assenyalen que són bàsics, però subratllen el fet que “han d’anar acompanyats d’una millora en l’ergonomia a les escoles”. En aquest sentit, incorporar mobiliari adequat a les aules comporta no només beneficis per a la salut dels alumnes sinó també una millora en el seu rendiment.

Anuncis