La calamarsada ocasiona danys als camps

calamarsada camps

Quan amb prou feines s’havien començat a recuperar de la darrera sotragada meteorològica -ocorreguda el novembre de 2018-, pagesos de la zona del Pla de Grau han tornar a ensopegar. En aquesta ocasió, ha estat degut a la calamarsada que ha descarregat amb intensitat aquest diumenge a la tarda, al voltant de les 16 h. En pocs minuts, la calamarsada ha fet malbé plantacions de ceba, escarola, bleda“Ha quedat tot picat, per a llençar”, ha manifestat un dels afectats amb qui ha pogut parlar elmalgratenc.cat
Els danys s’han produït en plena campanya de collita. Just en el moment en què bona part del producte es ven i s’envia a França per al seu consum. A més, encara és d’hora per fer una valoració aproximada de les pèrdues econòmiques, ja que no serà fins d’aquí a una setmana quan es visualitzin els danys soferts, segons s’ha indicat.

Davant aquest nou greuge, agricultors afectats no descarten la possibilitat de demanar que es declari “zona catastròfica”.

calamarsada carrers

La calamarsada d’aquest diumenge ha deixat emblanquinats els carrers de diferents localitats. L’ha precedida una pluja intensa acompanyada de descàrregues elèctriques i fortes ratxes de vent. A més, una mànega marina s’ha fet visible des de la costa a la comarca del Maresme.

Anuncis