El turista esportiu incívic amoïna

esportistes carrer Malgrat

un grup de joves esportistes fent gresca al carrer Sant Esteve (imatge cedida)

Veïns i comerciants alerten del perfil de determinats turistes que s’han allotjat aquests dies a Malgrat de Mar. Els amoïna de manera especial certes actituds incíviques adoptades durant la seva estada al municipi. Apunten clarament a alguns grups de joves esportistes, que amb el seu comportament han alterat la calma predominant durant el període de vacances de Setmana Santa.

Malgrat de Mar compta amb instal·lacions esportives, principalment per a la pràctica de futbol i bàsquet, que es lloguen a empreses privades -sempre i quan es compleixin unes condicions preestablertes- per a la celebració de tornejos i campionats esportius internacionals, dels quals molts estan arrelats al municipi des de fa unes temporades. Touroperadors i empreses especialitzades són els qui principalment s’encarreguen dels tràmits que faciliten la seva recepció. Els propietaris d’hotels són els qui decideixen si volen allotjar-hi els grups de joves que hi participen. Es dona el cas d’amos d’hotels que opten per no fer-ho. Segons han confessat a elmalgratenc.cat, els perjudicis i danys materials que els causen les pernoctacions d’aquest model turístic són molt superiors als beneficis econòmics finalment obtinguts.

L’organització d’esdeveniments esportius d’aquestes característiques comporta obtenir una molt bona ocupació hotelera, amb gairebé un miler de joves esportistes usant instal·lacions municipals i rondant la zona turística. En moltes ocasions, i fora del horari estrictament dedicat a la pràctica de l’esport, alguns d’aquests joves han deixat una empremta qualificada de “desagradable” per a molts. Els afectats han lamentat el rastre que han anat deixat al seu pas. Posen com a exemple el tarannà poc respectuós mostrat en comerços, incivisme i consum excessiu d’alcohol.

El turisme esportiu és una aposta de futur a Malgrat de Mar, des d’on es treballa per a ostentar el segell que l’acreditaria com a destinació oficial. Una marca que, en cas d’obtenir-la, haurà de conviure amb la certificació de Destinació Turística Familiar, obtinguda l’any 2007.

Anuncis