Els polítics recullen les demandes dels veïns

debat electoral MM.1

Aquest dissabte, s’ha celebrat a Malgrat de Mar el primer debat electoral amb motiu de les eleccions municipals del 26 de maig. L’acte ha estat organitzat per l’Associació de Veïns Llevant i s’ha dut a terme al Centre Cívic La Immaculada.

Els partits locals hi han pres part participant-hi amb els seus caps de llista: Enric Zaldo (Candidatura Unitat Popular), Jofre Serret (Junts per Catalunya – Malgrat Ens Mou), Carme Ponsa (Junts per Malgrat), Ramir Roger (Esquerra Republicana) i Andrés Lorenzo (Podem Malgrat). En nom del Partit Popular ha parlat el seu número 2, Òscar Fernàndez.

El Partit dels Socialistes de Catalunya i Ciudadanos no han assistit al debat-col·loqui, ja que prèviament n’havien declinat la invitació.

Al llarg de les 2 hores que ha durat la trobada amb els polítics, les veïnes i veïns han tingut l’oportunitat de plantejar-los dubtes i compartir reflexions relacionades amb la remodelació de la plaça Fèlix Cardona i les propostes que els partits tenen tant pel barri com per Malgrat de Mar.

Principalment, les preguntes i inquietuds veïnals han girat entorn la neteja, la salubritat dels carrers, algunes conductes incíviques, la seguretat i la mobilitat a peu. El tram zero de la desembocadura de la riera, els grafits i la priorització de l’escola pública han estat altres qüestions que s’han abordat des del públic.

Els representants dels partits polítics presents a l’acte han coincidit en què cal resoldre aquestes problemàtiques treballant conjuntament amb els veïns. Altres punts coincidents han estat la necessitat de dinamitzar el comerç de la zona, millorar els edificis vells, recuperar per als veïns espais com la mateixa Immaculada i millorar serveis, mobilitat i actuar per fomentar el civisme.
Les diferents formacions també han subratllat que el barri forma part de Malgrat de Mar. En aquest sentit, s’ha indicat que cal treballar per evitar part de l’estigmatisme social que provoca tractar-lo de manera separada.

En acabar, l’Associació de Veïns Llevant, entitat organitzadora, ha valorat positivament l’acte i el seu desenvolupament, que ha defugit del format “encorsetat” habitual amb l’objectiu de convertir-lo en “un debat entre veïns i polítics”. Des de l’entitat veïnal també s’ha remarcat la necessitat de fomentar l’associacionisme, així com la unitat entre veïnes i veïns del barri i del municipi per tal d’assolir objectius comuns.

impremta grafipons

Anuncis