Remet l’aparició de la cuca peluda del suro

plaga oruga boix Malgrat

Al llarg dels darrers dies, se n’ha parlat i molt sobre l’aparició de milers de papallones sobrevolant les comarques del Maresme i La Selva, entre d’altres punts del territori. L’insecte s’ha deixat veure arreu i a tota hora.

La presència de les papallones ha donat peu a tot tipus d’especulacions, en especial que es tractava d’una espècie invasora, una plaga que infectava i malmetia els boscos del territori. Res més lluny de la realitat. En concret, el lepidòpter que hom ha pogut observar era l’anomenat popularment “cuca peluda del suro” (Lymantria dispar).

A grans trets, es tracta d’una espècie autòctona que durant aquesta època es troba en plena fase del seu darrer cicle vital. Les femelles han dipositat els ous en arbres i arbustos; no els representa un risc i no és necessari cap tipus de tractament amb insecticides, ja que el control del procés queda regulat de manera natural degut a la intervenció d’altres espècies depredadores.

Més informació aquí

Anuncis