Polèmica pels sous dels polítics

Malgrat de Mar ha celebrat aquest dijous el primer ple del mandat, de caràcter extraordinari i on el punt més destacat ha estat el que ha tractat els sous dels polítics, posant especial èmfasi en les retribucions tant de l’alcalde -Joan Mercader (PSC)- com del portaveu del govern i primer tinent d’alcalde -Jofre Serret (JxCat)-.

L’alcalde percebrà 42.000 euros l’any (3.500 al mes) per una dedicació del 80% (28 hores a la setmana), mentre que el portaveu del govern sociovergent rebrà un salari de 40.000 euros (3.333 mensuals) pel mateix temps de dedicació. La similitud dels sous d’ambdós socis de govern ha refermat la teoria que en realitat “Malgrat de Mar tindrà dos alcaldes”. Una afirmació que l’oposició sustenta també basant-se en les responsabilitats assumides per Mercader i Serret, ja que la major part de la gestió municipal recau en el primer tinent d’alcalde, segons es desprèn del nou cartipàs de la corporació.

Pel que fa a la resta de regidors al govern, la suma total dels seus sous s’eleva als gairebé 17.000 euros cada mes. Des de l’oposició s’ha criticat l’elevada despesa que tot plegat suposarà per a les arques públiques, subratllant que ha augmentat significativament respecte als mandats anteriors.

Anuncis