Malgrat de Mar seguirà pagant l’AMI

cartell AMI Malgrat

Malgrat de Mar és membre de l’AMI des de l’any 2012

Malgrat de Mar continuarà formant part de l’Associació de Municipis per la Independència. Així s’ha assegurat en el decurs de la primera sessió plenària, celebrada el passat dijous al consistori. Tant l’alcalde socialista, Joan Mercader, com el portaveu del govern, Jofre Serret, han manifestat que se seguirà formant part de l’entitat independentista. En aquest sentit, Mercader ha recordat que la quota de 1.500 euros d’aquest 2019 està pagada i que, a més, es designarà una partida econòmica en els pressupostos del 2020 per a tal efecte. Per la seva banda, Serret, que ha estat designat representant local a l’AMI, ha assenyalat que des del govern “estendrem la mà quan calgui a la resta de grups, com s’ha fet sempre” i que se seguirà treballant per complir els objectius marcats com a membres de l’associació.

Malgrat de Mar pertany a l’Associació de Municipis per la Independència des de l’any 2012, després de ser aprovat pel ple municipal. A posteriori, tot i l’acord, els governs locals encapçalats pels socialistes es van negar reiteradament a fer-ne efectius determinats aspectes com el pagament de la quota anual a l’AMI i la col·locació dels cartells que acreditaven el municipi com a soci de l’entitat independentista. Precisament, sobre aquesta darrera qüestió, a mitjans del mes d’octubre de 2016 membres de diferents grups independentistes els hi van posar en dues de les principals vies d’entrada a la població. L’acció tenia com a principal objectiu donar compliment a la moció aprovada 4 anys enrere pel plenari municipal.

Precisament, aquest canvi sobtat de parer per part dels socialistes ha estat qüestionat des de l’oposició. L’alcalde socialista, Joan Mercader, ha estat preguntat sobre els motius, sense obtenir-ne una resposta satisfactòria. Un fet que, segons l’oposició, deixa entreveure la continuïtat a l’AMI com un dels punts d’obligat compliment del pacte de govern establert entre PSC i JxCat.

Anuncis