Crispació a la plaça Fèlix Cardona

Escolta-ho! “Crispació a la plaça Fèlix Cardona”

Pràcticament cada tarda-vespre, desenes de nois i noies -la majoria fills de famílies immigrades- s’apleguen al bell mig de la plaça Fèlix Cardona, al barri Malgrat Nord. S’hi concentren per passar una estona d’esbarjo, gaudint dels elements de joc que ofereix el parc infantil. Les corredisses i crits a la zona són habituals. Molts d’aquests nois són menors d’edat i s’hi estan sense anar acompanyats d’una persona adulta, contràriament a les indicacions expressades en el cartell ubicat a l’entrada del parc.

Sovint, la desfermada disbauxa s’allarga fins ben entrada la nit. Una situació que han en augment amb l’arribada del bon temps i el final del curs escolar.

“A la meva dona la van insultar. Van entrar a la comunitat i van trencar l’extintor que hi ha a l’escala com a represàlia”.

En determinades ocasions, veïns dels blocs de pisos que envolten el parc els han cridat l’atenció degut al xibarri que provoquen. Alguns d’aquests menors s’hi han arribat a enfrontar verbalment, asseguren. “A la meva dona la van insultar. Van entrar a la comunitat i van trencar l’extintor que hi ha a l’escala de veïns com a represàlia”, ha explicat molt indignat un dels afectats. Subratllen que l’actitud descontrolada dels menors pertoba la pau del barri, sobretot a les nits. “Molts de nosaltres som gent treballadora que ens hem de llevar d’hora. Amb aquest enrenou és impossible dormir”. Diuen que sovint es veuen obligats a avisar la policia, però quan aquesta arriba els menors fugen pels carrers confrontants. “Arriben tard i no fan res”, han assenyalat.

Qui tampoc se salva de les crítiques veïnals és l’alcalde del municipi. “No respon a la nostra demanda d’una solució! Els polítics només donen la cara en època d’eleccions, quan vénen al barri a buscar un grapat de vots!”, han etzibat.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.