La Nocturna arriba amb novetats

àudio-notícia

El dia 27 d’agost, Malgrat de Mar celebrarà l’onzena edició de la marxa popular la Nocturna. Es tracta d’una cursa de caire familiar amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació contra el càncer infantil. L’activitat reprèn el seu format habitual. Ho fa després que les darreres ocasions s’hagin vist afectades pels protocols sanitaris establerts amb motiu de la pandèmia de covid.

Enguany, la Nocturna presenta diverses novetats. Una d’elles és el recorregut, que serà més breu, concretament d’uns set quilòmetres, urbà i circular. D’aquesta manera es vol evitar el creuament que es produia entre els participants. Una altra de les novetats és el preu de la inscripció, que passa a ser de set euros per persona. 

Finalment, la Nocturna busca la implicació de les escoles del municipi. En aquest sentit, l’organització s’ha posat en contacte amb els cinc centres educatius locals. En concret, amb els alumnes de tercer de primària, al voltant de 200 infants. Les nenes i nens participen en un concurs per a triar el dibuix que lluiran en el dorsal els participants el dia de la cursa. Amb aquesta acció es busca sensibilitzar la mainada.

Bea Lara, secretaria de l’organització, ha explicat els motius pels quals han pres la iniciativa del concurs de dibuix. Lara ha indicat que “la idea és implicar els petits, ja que els destinaris de l’ajuda són els nens afectats pel càncer, explicar-los que poden ajudar altres nens”.

En la darrera edició de la marxa la Nocturna, es van vendre un total de 1.500 samarretes. Els diners obtinguts es van destinar a projectes que es desenvolupen a l’Hospital de la Vall d’Hebron en la lluita contra el càncer infantil.

foto: la Nocturna 2021